Για την αποκατάσταση του μνημείου των Τριατατικών εκτελεσμένων απεργών στην οδό Κωλέττη, στα Εξάρχεια

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αποκατάστασης του μνημείου των Τριατατικών εκτελεσμένων εργαζομένων από τους Γερμανούς και τους ντόπιους συνεργάτες τους στην οδό Κωλλέτη στα Εξάρχεια.

Η διατήρηση των μνημείων αγωνιστών που έχουν πέσει στον αγώνα και η περιφρούρησή τους από κάθε λογής κανιβαλιστικές συμπεριφορές αποτελεί χρέος του κινήματος, αποτελεί την ίδια του την επαναστατική ιστορία.

Είναι σημεία της ζωντανής ιστορίας των επαναστατικών κινημάτων και χρέος μας είναι να τα αναδεικνύουμε ως τέτοια, και όχι ως κενά σημεία ενός ιστορικού “κάποτε” που κάποιοι πέσανε στον αγώνα για ελευθερία.

Εξάλλου και οι σημερινοί αγώνες αποκτούν νόημα όταν αποτελούν “συνέχεια” της ιστορίας και της επαναστατικής παράδοσης αυτού του τόπου. Ειδικότερα σε μια γειτονιά σαν τα Εξάρχεια, όπου έχουν γραφτεί αιματηροί αγώνες ενάντια στην κατοχή, την χούντα μετέπειτα, φοιτητικοί αγώνες, η εξέγερση του ’08 και αμέτρητοι άλλοι αγώνες ενάντια στο κεφάλαιο και το κράτος του, οφείλουμε να διαφυλάξουμε την ιστορία τους και να την υπερασπιστούμε.

Η μνήμη δεν είναι σκουπίδι. Να υπερασπιστούμε την συλλογική και ταξική μας ιστορία.

📍 Λίγα λόγια σε σχέση με το συγκεκριμένο μνημείο και τη σημασία του: https://diapyros.net/kalesma-se-sygkentrosi-timis-mnimis-stous-triatatikous-ektelesmenous-agonistes-me-taftochrones-ergasies-apokatastasis-tou-mnimeiou-sto-ktirio-tou-ote-tis-odou-koletti/

Διαρκής Αγώνας για την ταξική απελευθέρωση