ΟΛΟΙ & ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ 25 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 19:30 ΣΤΗΝ ΝΑΪΑΔΩΝ 37 ΣΤΗΝ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ

ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΑ ΣΩΖΕΙ Ο ΛΑΟΣ – ΜΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΙ ΑΓΩΝΑ ΤΑΞΙΚΟ!

Σήμερα, το πρωί έγινε νέα απόπειρα έξωσης στο σπίτι της οδού Ναϊάδων 37, στην Πετρούπολη. Είναι η 4η φορά που επιχειρείται έξωση στο συγκεκριμένο σπίτι και, για ακόμα μια φορά, η εταιρεία Do Value βρίσκεται πίσω από αυτές τις μεθοδεύσεις. Αγωνιστές/τριες, αλληλέγγυοι και κάτοικοι της Πετρούπολης κατάφεραν με την μαζική και αποφασιστική παρουσία τους να μπλοκάρουν την έξωση, δείχνοντας την αλληλεγγύη τους σε μια οικογένεια που μάχεται για να μη χάσει το σπίτι της. Γι’ αυτό και σήμερα το απόγευμα, σας καλούμε όλους κι όλες στη συγκέντρωση έξω από το σπίτι στην Ναϊάδων 37, για να σταθούμε στο πλευρό της οικογένειας και να μάθει όλη η γειτονιά της Πετρούπολης πως δεν θα επιτρέψουμε καμία έξωση, κανέναν πλειστηριασμό, ούτε στην Πετρούπολη, ούτε πουθενά. Καλούμε τη γειτονιά, αλληλέγγυο κόσμο, αλλά και τις οργανωμένες δυνάμεις του κινήματος, να στηρίξουν τη συγκεκριμένη υπόθεση και να βρεθούν στην απογευματινή συγκέντρωση.

Αξίζει να αναφερθεί πως χθες, αλλά και τις προηγούμενες μέρες, στη γειτονιά της Πετρούπολης πραγματοποιήθηκε μάζωξη δήθεν “αγανακτισμένων πολιτών”, οι οποίοι στην ουσία διαμαρτύρονταν για να μην γίνει δομή για ασυνόδευτα προσφυγόπουλα, επιτρέποντας έτσι σε φασιστικές γκρούπες να βρίσκουν έδαφος στις γειτονιές. Δύο κόσμοι βρίσκονται σε σύγκρουση. Από τη μία, ο κόσμος των φασιστών, των παρακρατικών, των μπάτσων, των μαφιόζων, αυτών που παίρνουν τα σπίτια του λαού σε πλειστηριασμούς, και από την άλλη, ο κόσμος του αγώνα, που αφήνει τις δουλειές του για να σταθεί στον διπλανό του, για να αγωνιστεί, που δείχνει έμπρακτη ταξική αλληλεγγύη, που μάχεται ενάντια στον φασισμό και τον κοινωνικό κανιβαλισμό. Γι’ αυτό, είναι καιρός αυτός ο κόσμος να βγει στον δρόμο, μαζί με τη γειτονιά και να διαδηλώσει για τα πραγματικά κοινωνικά και ταξικά προβλήματα του λαού και της εργατικής τάξης, όπως είναι κι ο σημερινός πλειστηριασμός.

Το κύμα των πλειστηριασμών, με την συντριπτική πλειοψηφία αυτών να αποτελούν ακίνητα πρώτης κατοικίας, είναι κεντρική στρατηγική του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου, γι’ αυτό και το βλέπουμε να υπάρχει με ολοένα και μεγαλύτερη βία κι ένταση. Εξάλλου, οι τελευταίες σχετικές νομοθετικές ρυθμίσεις οδηγούν στην πλήρη απελευθέρωση των πλειστηριασμών και την άρση κάθε νομικής προστασίας των δανειοληπτών, με χαρακτηριστική την απόφαση του Αρείου Πάγου, με την οποία αίρεται κάθε νομικό εμπόδιο στα κοράκια των εταιρειών διαχείρισης και των funds να επιταχύνουν και να πραγματοποιούν κατασχέσεις και πλειστηριασμούς.

Κόντρα στα σχέδια τους, να αγωνιστούμε, να οργανωθούμε και να παλέψουμε για να μην πληρώσουμε ξανά την εξυγίανση των τραπεζών, αυτή τη φορά με τα ίδια μας τα σπίτια.

Μένουμε σε επαγρύπνηση, οργανωνόμαστε και δυναμώνουμε τα δίκτυα αποτροπής εξώσεων και πλειστηριασμών σε κάθε γειτονιά. Να μην επιτρέψουμε να πετάξουν καμιά οικογένεια στον δρόμο, να μην αφήσουμε να γίνει καμία έξωση, κανένας πλειστηριασμός. Δεν είμαστε αναλώσιμοι, ούτε θα δεχτούμε να πληρώσουμε την κρίση τους.

Όλοι & όλες σήμερα, Πέμπτη 25/7 στις 19:30 στην Ναϊάδων 37, στην Πετρούπολη.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ – ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ

Διαρκής Αγώνας ★ για την ταξική απελευθέρωση

Επικοινωνία:diarkis-agonas@riseup.net