Στο στόχαστρο πολεμικών επιχειρήσεων βρίσκεται η Δυτική Όχθη από τις σιωνιστικές δυνάμεις κατοχής

Οι σιωνιστικές κατοχικές δυνάμεις του Ισραήλ έχουν προβεί από χθες το βράδυ σε νέες αιματηρές επιχειρήσεις σε βόρεια τμήματα της Δυτικής Όχθης, επισπεύδοντας τη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού, επιχειρώντας να μετατρέψουν ολόκληρη τη Δυτική Όχθη σε νεκροταφείο ψυχών. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση από τη σιωνιστική οντότητα, η οποία έρχεται να αναβαθμίσει ακόμα περισσότερο τον πόλεμο απέναντι στον αδούλωτο Παλαιστινιακό λαό.

Ο ισραηλινός στρατός περικύκλωσε χθες ένα κτίριο στην πόλη Τουλκάρμ, όπου βρίσκονταν Παλαιστίνιοι μαχητές, μεταξύ αυτών και ο 26χρονος Αμπού Σουτζάα, οποίος ήταν διοικητής της ταξιαρχίας Τουλκάρμ. Κατά τη διάρκεια της πολύωρης μάχης ανάμεσα στους Παλαιστίνιους αντάρτες και τις σιωνιστικές δυνάμεις κατοχής, μια μονάδα του ισραηλινού στρατού εκτόξευσε πύραυλο στο κτίριο, που προξένησε τον θάνατο των Παλαιστίνιων μαχητών.

Ο Αμπού Σουτζάα ήταν στο στόχαστρο του ισραηλινού στρατού για χρόνια. Τον περασμένο Απρίλιο, ο ισραηλινός στρατός εισέβαλε στον προσφυγικό καταυλισμό Τουλκάρμ, πραγματοποιώντας μια από τις πιο θανατηφόρες επιχειρήσεις του εδώ και χρόνια, η οποία προξένησε τον θάνατο 14 Παλαιστίνιων και τον τραυματισμό πολλών άλλων. Τότε είχαν διαδοθεί φήμες από ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, ότι ο Αμπού Σουτζάα ήτανε νεκρός. Μετά τη διάδοση αυτής της είδησης, ο 26χρονος Παλαιστίνιος μαχητής είχε εμφανιστεί στην κηδεία των συντρόφων του, με το όπλο στο χέρι, εκφωνόντας έναν ιδιαίτερα συγκινητικό λόγο για την αναγκαιότητα συνέχισης του αγώνα.

Οι Ισραηλινές δυνάμεις εισέβαλαν και στο στρατόπεδο Al-Faraa στην Τούμπας, προξενώντας σημαντικές καταστροφές, ενώ σύμφωνα με διάφορα μέσα ενημέρωση νεκρός από τα πυρά των σιωνιστικών κατοχικών δυνάμεων έπεσε ένας Παλαιστίνιος στην ανατολική γειτονιά της Τζενίν. Στον προσφυγικό καταυλισμό Τουλκάρμ, οι ισραηλινές δυνάμεις εισέβαλαν σε σπίτια Παλαιστίνιων, πραγματοποιώντας έρευνες και κάνοντας συλλήψεις.

Νωρίς το πρωί της Πέμπτης ο ισραηλινός στρατός εισέβαλε στο στρατόπεδο Al-Arroub, για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ώρες, ενώ πραγματοποίησε επιδρομές και στην πόλη Nablus και στα στρατόπεδα Balata και Askar, συλλαμβάνοντας πολλούς Παλαιστίνιους.

Μετά την μεγάλη επιχείρηση της Παλαιστινιακής Αντίστασης στις 7 Οκτώβρη, ο ισραηλινός στρατός έχει εντείνει τις επιθέσεις του στην Δυτική Όχθη, συμπεριλαμβανομένης της Ιερουσαλήμ, με αποτέλεσμα το θάνατο 670 Παλαιστίνιων, συμπεριλαμβανομένων 150 παιδιών, τον τραυματισμό περισσότερων από 5.400 Παλαιστίνιων και τη σύλληψη περισσότερων από 10 χιλιάδων.