Η 7 Οκτώβρη και η Ιντιφάντα τον δρόμο στους λαούς θα δείχνουνε για πάντα! [Ανταπόκριση από την 7 Οκτώβρη 2024]

[Αθήνα] Πάνω από 3.000 διαδηλωτ(ρι)ες κατέβηκαν στους δρόμους της Αθήνας και πορεύτηκαν απο το Μέγαρο Μουσικής ως την πρεσβεία των σιωνιστών, περνώντας και από την αμερικάνικη πρεσβεία. Στην πορεία συμμετείχε η πλειοψηφία των οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και της αναρχίας, όπως επίσης μπλοκ Φοιτητικών Συλλόγων. Η πορεία κινήθηκε προς το μετρό Πανόρμου, όπου απρόκλητα και με έντονη χρήση βίας (με κρότου λάμψης, κηνυγητό, ξύλο), οι μπάτσοι επιτέθηκαν σε κόσμο που βρισκόταν πέριξ του Μετρό Πανόρμου. Στους 10 από τους 20 προσαχθέντες απαγγέλθηκαν κατηγορίες και σήμερα Τρίτη 8/10 στις 12.00 θα περάσουν από Ευελπίδων.

[Θεσσαλονίκη] Η συγκέντρωση στο Άγαλμα Βενιζέλου πλαισιώθηκε από παραπάνω από 1300 διαδηλωτ(ρι)ες με ιδιαίτερα πιο μαζική και δυναμική παρουσία από προηγούμενες αντίστοιχες κινητοποιήσεις. Η πορεία κινήθηκε προς την Τσιμισκή περνώντας από το Αμερικανικό Προξενείο όπου φωνάχτηκαν συνθήματα κατά της γενοκτονίας του παλαιστινιακού λαού και ενάντια στο ΝΑΤΟ και κατέληξε στο Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, όπου πραγματοποιήθηκαν ανακοινώσεις από μέλη της Παλαιστινιακής Κοινότητας.

Η μαζικότητα της συγκεκριμένης διαδήλωσης δείχνει πως η αντίσταση των λαών της Παλαιστίνης, του Λιβάνου, της Υεμένης πυροδοτεί και ανατροφοδοτεί διαρκώς το κίνημα αλληλεγγύης. Η αντίσταση έχει καταφέρει να πετύχει κι έναν βασικό διακηρυκτικό στόχο της: “να μιλάει πλέον όλος ο κόσμος για την Παλαιστίνη”. Ωστόσο, η επιθετικότητα της σιωνιστικής οντότητας, με την στήριξη της ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, αλλά και του ελληνικού κράτους συνεχίζεται με ραγδαίους ρυθμούς. Είναι καθήκον μας να κάνουμε ό,τι περνάει από το χερι μας για να μπλοκάρουμε την συμμετοχή του ελληνικού κράτους και κεφαλαίου στη γενοκτονία, αλλά και να εκφράσουμε την διεθνιστική αλληλεγγύη στους λαούς που μάχονται ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τον σιωνισμό.

Να μαζικοποιήσουμε τις δράσεις αλληλεγγύης στην παλαιστινιακή και λιβανέζικη αντίσταση! Οργάνωση – Αντίσταση – Αντεπίθεση!

Αλληλεγγύη στους/στις 10 διαδηλωτ(ρι)ές που συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της χθεσινής μαζικής και μαχητικής διαδήλωσης.

📸 τα μπλοκ του Διαρκής Αγώνας στις 2 πόλεις