Συνεχίζονται οι Ισραηλινές Επιθέσεις στο Λίβανο και τη Γάζα

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις πραγματοποίησαν χθες το βράδυ και σήμερα το πρωί, εκτεταμένες αεροπορικές επιθέσεις στο Λίβανο, με κύριο στόχο περιοχές γύρω από τη Βηρυτό, το νότιο Λίβανο και ανατολικές επαρχίες όπως η Μπααλμπέκ. Στη διάρκεια αυτών των επιθέσεων, το Ισραήλ ισχυρίζεται ότι σκοτώθηκε ο Σουχαΐλ Χουσεΐν Χουσεϊνί, ένας εκ των κορυφαίων στρατιωτικών διοικητών της Χεζμπολάχ. Σύμφωνα με ισραηλινές αναφορές, ο Χουσεϊνί ήταν υπεύθυνος για τη μεταφορά και διανομή όπλων από το Ιράν προς την οργάνωση, ενώ κατείχε στρατηγικό ρόλο στην υλοποίηση πολεμικών σχεδίων και τρομοκρατικών επιθέσεων.

Οι ισραηλινές επιδρομές δεν περιορίστηκαν μόνο στη Βηρυτό, αλλά επεκτάθηκαν και σε χωριά στα νότια της χώρας, όπως η Νακούρα και η αλ-Σάαμπ, προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές σε υποδομές και κατοικίες. Παράλληλα, το ισραηλινό πυροβολικό έπληξε στόχους στην περιοχή της Τύρου.

Από την πλευρά της, η Χεζμπολάχ απάντησε με εκτόξευση ρουκετών προς το Ισραήλ, με αρκετές από αυτές να πλήττουν περιοχές στο βόρειο τμήμα της χώρας. Ανάμεσα στους στόχους περιλαμβάνονταν και στρατιωτική βάση κοντά στο Τελ Αβίβ, όπου φέρεται να εδρεύουν η μονάδα 8200 του ισραηλινού στρατού και το αρχηγείο της Μοσάντ. Παρά την αναχαίτιση ορισμένων ρουκετών, εκρήξεις αναφέρθηκαν κοντά στην εν λόγω βάση.

Ταυτόχρονα, οι συγκρούσεις συνεχίζονται και στη Λωρίδα της Γάζας, με τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς να στοιχίζουν τη ζωή σε δεκάδες Παλαιστινίους. Μέσα σε ένα 24ωρο, αναφέρθηκαν τουλάχιστον 77 θάνατοι, ενώ οι ισραηλινές δολοφονικές επιθέσεις συνεχίζουν να πλήττουν την περιοχή, οδηγώντας σε αυξανόμενη ανθρωπιστική κρίση.