ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟΣ – ΑΝΤΙΝΑΤΟΪΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ενάντια στην Κοινοβουλευτικη Συνέλευση του ΝΑΤΟ [Κάλεσμα αύριο Δευτέρα 14/10, 19:00, Προπύλαια & πορεία προς τη Βουλή]

Αύριο Δευτέρα 14/10, θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα η κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ, με σκοπό να συζητήσει για τα δύο ενεργά πολεμικά μέτωπα στα οποία συμμετέχει το ΝΑΤΟ: αυτό της Ουκρανίας και αυτό της Μέσης Ανατολής. Στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση θα μιλήσουν, σύμφωνα με το «Βήμα», οι υπουργοί Εξωτερικών Γ. Γεραπετρίτης και Άμυνας Ν. Δένδιας, ο διοικητής της ΕΥΠ Θ. Δεμίρης, ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης Δ. Καιρίδης και η Ντόρα Μπακογιάννη. Πέραν των εξελίξεων στα 2 μέτωπα, στην «ατζέντα» τίθεται και η διεύρυνση του ΝΑΤΟ, ενώ δεν αποκλείεται να συζητηθούν οι σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας. Τέλος, θα πραγματοποιήσουν και επίσκεψη στη βάση της Σούδας, η οποία αποτελεί πλέον βασικό πυλώνα για την υλοποίηση των ΝΑΤΟϊκών σχεδίων, ιδιαίτερα όσον αφορά τη Μέση Ανατολή.

Η διεξαγωγή αυτής της διαδικασίας του ΝΑΤΟ στην Αθήνα επιβεβαιώνει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο, ότι η Ελλάδα έχει τα χέρια της βαμμένα με αίμα, συμμετέχοντας και στηρίζοντας τη γενοκτονία, πολιτικά – στρατιωτικά – οικονομικά. Γι’ αυτό και εξυπηρετεί πιστά κάθε σχεδιασμό του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, δίνοντας τεράστια ποσά σε πολεμικές δαπάνες. Έχουμε αναφέρει σε αρκετές περιπτώσεις, την όλο και πιο ενεργή εμπλοκή της Ελλάδας τόσο στη γενοκτονία του λαού της Παλαιστίνης από το κράτος του Ισραήλ [1,2,3,4,5,6], όσο και σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους των ΝΑΤΟ/ ΕΕ σε Μέση Ανατολή και Αφρική [1,2,3,4,5,6,7,8].

Οι αλλεπάλληλες διακρατικές στρατιωτικές και οικονομικές συμφωνίες (πχ ελληνοαμερικανική «Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας», αντίστοιχη συμφωνία με Γαλλία, αγορές πολεμικού εξοπλισμού από τις συγκεκριμένες πολεμικές βιομηχανίες, παρουσία σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις των δύο υπερδυνάμεων κλπ) όσο και η αδιαμφισβήτητη και ουσιαστική μετατροπή του ελλαδικού χώρου σε απέραντη νατοϊκό ορμητήριο (Αλεξανδρούπολη, Σούδα, Ελευσίνα, Θεσσαλία, Άραξος κλπ), η μετατροπή ουσιαστικά της Ελλάδας σε ένα μονοπάτι νατοϊκών και αμερικανικών στρατευμάτων για την επίτευξη του επεκτατισμού τους είναι μια πολιτική απόφαση που εμπλέκει την Ελλάδα όλο και πιο βαθιά στις πολεμικές συρράξεις της περιόδου. Δεν ξεχνάμε άλλωστε πολεμικές ασκήσεις Ελλάδας – Ισραήλ στον ελληνικό εναέριο χώρο, που ως σενάριο είχε την εξουδετέρωση στόχων του Ιράν, ούτε τις κοινές ασκήσεις του πολεμικού ναυτικού, αλλά και χερσαίων δυνάμεων Ελλάδας και Ισραήλ, ούτε την εγκατάσταση του στρατηγείου της ευρωπαϊκής επιχείρησης κατά των Χούθι στην Λάρισα, ούτε ξεχνάμε την αποστολή της φρεγάτας «Ψαρά» στα ανοιχτά της Παλαιστίνη και τη συμμετοχή της Ελλάδας, πάλι με φρεγάτα, στην επιχείρηση “Prosperity Guardian” στο πλευρό των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου απέναντι στους Χούθι. Δεν ξεχνάμε επίσης την απόφαση αγοράς F-35 έναντι 8,5 δισεκατομμύρια ευρώ, τα σχέδια για αναβάθμιση της βάσης της Σούδας, αλλά και την μετατροπή της 112 Πτέρυγας Μάχης στην Ελευσίνα σε ΝΑΤΟϊκό ορμητήριο. Τα τελευταία χρόνια, οι οικονομικές και ενεργειακές συμφωνίες (ενεργειακή σύνδεση Ελλάδα – Κύπρου – Ισραήλ), οι αμυντικές συμφωνίες (αγορές οπλικών συστημάτων, κοινές στρατιωτικές ασκήσεις κ.α.), η διαμόρφωση ευνοϊκών συνθηκών για τη διείσδυση και ενίσχυση του Ισραηλινού κεφαλαίου μέσω της προσέλκυσης Ισραηλινών επενδύσεων στους τομείς των κατασκευών, της αγοράς κατοικίας, του τουρισμού και της ναυτιλίας, βάζουν τις βάσεις για την συμμαχία ισραηλινού και ελληνικού κεφαλαίου. Δεν ξεχνάμε άλλωστε την ατράνταχτη στήριξη της γενοκτονίας από πλευράς ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, που από την πρώτη στιγμή χαρακτήρισε τη στάση του Ισραήλ αμυντική, καθώς ο δυτικός ιμπεριαλισμός από την μία θέλει να έχει προτεκτοράτο/σύμμαχο στα εδάφη της Μ. Ανατολής, αλλά και από την άλλη φοβάται την μακρόπνοη αντίσταση των λαών της Μέση Ανατολής.

Κόντρα στην συμμετοχή του ελληνικού κράτους στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, κόντρα στα συμφέροντα της ελληνικής αστικής τάξης και του ελληνικού εφοπλιστικού κεφαλαίου, να βάλουμε μπροστά τα συμφέροντα του λαού και της εργατικής τάξης. Παράλληλα, οφείλουμε να διδαχτούμε από τον αγώνα των λαών της Μέσης Ανατολής, να τον αναδείξουμε εντός της χώρας μας, μιας χώρας που έχει γνωρίσει την κατοχή στην ιστορία της και βρίσκεται σε μία ακραία συνθήκη εκμετάλλευσης της εργατικής τάξης και ξεζουμίσματος των λαϊκών στρωμάτων. Μίας χώρας που εμπλέκεται ολοένα και περισσότερο στους σχεδιασμούς ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, που έχει μετατρέψει τα εδάφη της σε Νατοϊκό στρατηγείο και εμπλέκει έτσι με την πολιτική αυτή άμεσα τον λαό στα ενεργά πολεμικά μέτωπα. Οφείλουμε να οργανωθούμε και να απαντήσουμε στα εγκλήματα απέναντι στους λαούς του κόσμου κάνοντας μια προλεταριακή ανάγνωση της συγκυρίας, και με εργαλεία μας την ταξική οργάνωση, την συγκρότηση της λαϊκής αυτοάμυνας και τον προλεταριακό διεθνισμό να στήσουμε τα αναχώματα που θα μεταφέρουν τον πόλεμο στα μετόπισθεν, με αντιπάλους την ντόπια αστική τάξη, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Μια πάλη που τελειώνει με το τέλος του καπιταλισμού με το χτίσιμο μιας κοινωνίας που σταματά η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Να μπλοκάρουμε κάθε εμπλοκή της Ελλάδας στην γενοκτονία & στους ευρύτερους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ- ΝΑΤΟ- ΕΕ.

Λευτεριά στην Παλαιστίνη – Νίκη στην αντίσταση των λαών της Παλαιστίνης και του Λιβάνου!

Όλοι & όλες στη διαδήλωση την Δευτέρα 14/10 στα Προπύλαια στις 19:00.

ΔΙΑΡΚΗΣ ★ ΑΓΩΝΑΣ για την ταξική απελευθέρωση