Αμερικανικά Στρατεύματα εν δράση

Εν μέσω σφοδρών βομβαρδισμών και ενός χτυπήματος “απάντηση” προς το Ιράν να είναι προ των πυλών, οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν χτες την ανάπτυξη ενός πυραυλικού αμυντικού συστήματος (THAAD) καθώς και 100 περίπου Αμερικανούς στρατιώτες στο Ισραήλ. Πρόκειται για την πρώτη ανάπτυξη αμερικανικών δυνάμεων στην περιοχή μετά την έναρξη του πολέμου στις 7 Οκτώβρη του 2023.

Σύμφωνα με το Πεντάγωνο, το σύστημα αυτό σκοπεύει να ενισχύσει ακόμα περισσότερο την αεράμυνα του Ισραήλ, προσφέροντας ένα επιπλέον στρώμα προστασίας στις πόλεις, στα στρατεύματα και γενικότερα στις εγκαταστάσεις του, από βαλλιστικούς πυραύλους μικρού και μεγάλου βεληνεκούς, όπως ήταν αυτοί που εκτοξεύτηκαν από το Ιράν. Η κίνηση αυτή, πρόκειται για ακόμα μια απόδειξη της στενής σχέσης που διατηρούν οι ΗΠΑ με το Ισραήλ καθώς και την ενεργούς συμμετοχής τους στον πόλεμο στη Μ. Ανατολή, ενώ ταυτόχρονα προοικονομεί, εμμέσως πλην σαφώς, ένα δυναμικό χτύπημα “απάντηση” προς στο Ιράν. Την ίδια στιγμή, το σιωνιστικό κράτος συνεχίζει να βομβαρδίζει αδιαλείπτως το Λίβανο, ενώ μόλις χτες εξαπέλυσε ακόμα μία δολοφονική επίθεση σε σχολεία και νοσοκομεία, προκαλώντας δεκάδες τραυματισμούς και σκοτώνοντας αμάχους, στην κεντρική λωρίδα της Γάζας. Από την άλλη, οι δυνάμεις Αντίστασης, συνεχίζουν να αντεπιτίθενται στο κράτος δολοφόνο προκαλώντας του σημαντικά πλήγματα. Συγκεκριμένα, η Χεζμπολάχ κατάφερε το βράδυ της Κυριακής, το μεγαλύτερο πλήγμα της στις δυνάμεις του IDF, αφού επιτέθηκε με drones εναντίον στρατιωτικής βάσης στη Μπινγιαμίνα του βόρειου Ισραήλ.

Σε μια συγκυρία όπου τα δεδομένα αλλάζουν συνεχώς και με την έναρξη ενός γενικευμένου πολέμου να αποτελεί ολοένα και περισσότερο ένα ρεαλιστικό σενάριο, το αντιιμπεριαλιστικό – αντιπολεμικό κίνημα οφείλει να κινητοποιηθεί ενάντια στις συνεχιζόμενες σφαγές του Ισραήλ και των συμμάχων του στη Δύση. Να αποτρέψει οποιαδήποτε περαιτέρω εμπλοκή και συνεργασία στο πλευρό του κράτους δολοφόνου και να υπερασπιστεί το δίκαιο αγώνα που διεξάγει η Παλαιστίνη και οι δυνάμεις της Αντίστασης. Για να μη γίνουμε κρέας για τα κανόνια τους. Για να νικήσει το δίκιο.