«Δούλευε και μη ερεύνα» για την «Μασούτης ΑΕ»

«Ας τρέμουν οι κυρίαρχες τάξεις μπροστά σε μια κομμουνιστική επανάσταση. Οι προλετάριοι δεν έχουν να χάσουν σ’ αυτήν τίποτα άλλο, εκτός από τις αλυσίδες τους. Έχουν να κερδίσουν έναν κόσμο ολόκληρο».

Σε τροποποιήσεις των συμβάσεων εργασίας προχωράει η εταιρεία «Μασούτης ΑΕ» όπως καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων. Συγκεκριμένα, η εταιρεία στοχεύει στην ακόμα μεγαλύτερη εντατικοποίηση της εργασίας, με διευρυμένα και διογκωμένα ωράρια, με πρόσκαιρες ή μόνιμες μετακινήσεις στα αντίστοιχα καταστήματα, ενώ ταυτόχρονα θα αποφασίζει κατά το δοκούν τον τρόπο, το μέρος και το είδος της εκάστοτε απασχόλησης του εργαζόμενου ανάλογα με τις ανάγκες της εταιρείας. Όσον αφορά τις αποδοχές, οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες θα πρέπει να προσαρμόζονται από δω και πέρα στο αν, πότε και πόσο επιθυμεί η εταιρεία να δώσει «το κάτι παραπάνω». Χωρίς εγγυήσεις, χωρίς δεσμεύσεις, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Και αν θελήσεις να «ξεκουραστείς», να πάρεις δηλαδή την άδεια που δικαιούσαι, θα πρέπει πάλι να προσαρμοστείς στις ανάγκες, τις ορέξεις και τις απαιτήσεις της.

Στρατιωτάκια ακούνητα, αμίλητα, αγέλαστα δηλαδή.

Με λίγα λόγια, η Μασούτης ΑΕ επιτίθεται στα εργασιακά δικαιώματα. Επιτίθεται στην εργατική τάξη. Γιατί; Γιατί μπορεί. Γιατί αυτή είναι η «κανονικότητα» στις μέρες μας. Αυτό προάγουν και εκεί μας εξωθούν τα αντεργατικά νομοθετικά πλαίσια που τα τελευταία 12 χρόνια ψηφίζουν οι εκάστοτε κυβερνήσεις για το συμφέρον του κεφαλαίου.

Γιατί αυτή είναι η καπιταλιστική βαρβαρότητα της εποχής μας, όπου τα δικαιώματα ανήκουν σε λίγους και εκλεκτούς και η εργατική νομοθεσία μετατρέπεται σε εύπλαστη ύλη στα χέρια τους που παίρνει την μορφή που ορίζουν τα δικά τους συμφέροντα.

Μόνο που η «Μασούτης ΑΕ» όπως αντίστοιχα και οι άλλες αλυσίδες των μεγαλεμπόρων νομίζουν ότι μπορούν να αποφύγουν τη δύναμη της οργανωμένης αντίστασης.

Αυτής της οργάνωσης και αυτής της αντίστασης που χιλιάδες εργαζόμενοι και εργαζόμενες θα κληθούν να πράξουν αν θέλουν να υπερασπιστούν τα εναπομείναντα δικαιώματα τους αλλά και αξιοπρεπείς όρους ζωής και εργασίας.

Από τους αγώνες και τις διεκδικήσεις των διανομέων, των καθαριστριών, των δασκάλων και των καθηγητών, των εργαζομένων στην τέχνη, μέχρι τους εργαζόμενους στις οικοδομές, στα ναυπηγεία, στα καράβια, από τη ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ, την COSCO, την Energean και την Green Properties και από εκεί στη Γαλλία, την Αγγλία και την Πορτογαλία, η βουβή οργή μετατρέπεται σε πράξη και μετουσιώνεται σε οργανωμένη πάλη.

Μαγαζί το μαγαζί, αποθήκη την αποθήκη η ανάγκη της αντεπίθεσης του προλεταριάτου, ωριμάζει μέσα στις καρδιές και στα μυαλά των εργαζομένων.

Δύναμη και αλληλεγγύη στους εργαζόμενους και στις εργαζόμενες της «Μασούτης ΑΕ»!

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ!