Για το εμπόλεμο ελληνικό κράτος

Την αποστολή στρατιωτών στη Ουκρανία προωθεί η ελληνική κυβέρνηση, συμμετέχοντας στο πρόγραμμα EUAM UKRAINE της ΕΕ, με στόχο την στελέχωση διεθνούς στρατιωτικού σώματος στις πόλεις Κίεβο, Λβιβ, Οδησσό και Χερσώνα.

Η EUAM UKRAINE ιδρύθηκε ως στρατιωτικό σώμα υποστήριξης της κυβέρνησης που προέκυψε μετά το Αμερικανοκίνητο -νεοναζιστικό πραξικόπημα του Μαϊντάν το 2014, ενώ μετά την έναρξη του πολέμου με την Ρωσία, λειτουργεί ως σώμα δήθεν ‘’έρευνας και δίωξης διεθνών εγκλημάτων’’ στηρίζοντας στρατιωτικά το καθεστώς Ζελένσκι.

Η επιλογή αποστολής στρατιωτών στην Ουκρανία και η μετατροπή της χώρας σε εμπόλεμο Νατοϊκό έδαφος, άρα και (ήδη διακηρυγμένο) πολεμικό στόχο των Ρώσων, αποτυπώνει την -με όλα τα μέσα- στρατηγική επιλογή στοίχισης και εμπλοκής του ελληνικού κράτους στον Αμερικανό-Νατοϊκό ιμπεριαλιστικό άξονα και τον πόλεμο που διεξάγει.

Αυτήν την απόλυτη στοίχιση προλόγισαν οι δηλώσεις του Κ. Μητσοτάκη αμέσως μετά το ξέσπασμα του πολέμου λέγοντας πως «διεξάγουμε πόλεμο εναντίον της Ρωσίας» και πως «είμαστε στην σωστή πλευρά της ιστορίας», μετατρέποντας την χώρα σε Νατοϊκό φυλάκιο και κόμβο προσάραξης, εκπαίδευσης και εφόρμησης πολεμικών δυνάμεων στην Ουκρανία.

Και είναι αυτή η απόλυτη στοίχιση, για την «ηθικά σωστή και εθνικά επιβεβλημένη», σύμφωνα με τα λόγια του πρωθυπουργού, αποστολή οπλισμού στην Ουκρανία, που σήμερα κατατάσσει την Ελλάδα στην 3η θέση στην ΕΕ και 8η στον κόσμο σε αποστολή στρατιωτικού εξοπλισμού, η αξία του οποίου φτάνει τα 260 εκατ. δολάρια.