Όλοι και όλες στις αντιπολεμικές/ αντιιμπεριαλιστικές διαδηλώσεις την Τρίτη 21 Φλεβάρη

Όλοι και όλες στις αντιπολεμικές/ αντιιμπεριαλιστικές διαδηλώσεις την Τρίτη 21 Φλεβάρη στην Αθήνα στις 19.00 στα Προπύλαια και στη Θεσσαλονίκη στις 19.00 στο Άγαλμα Βενιζέλου:

Απόσπασμα από το κάλεσμα του Διαρκής Αγώνας για την ταξική απελευθέρωση:

[…] Η άφιξη του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Μπλίνκεν στην Ελλάδα, αλλά και ο ένας χρόνος από την επίσημη έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία δεν μπορεί παρά να αποτελέσει αφορμή για έναν νέο κύκλο αντιπολεμικών και αντιιμπεριαλιστικών αγώνων, έναν νέο κύκλο αντίστασης στις πολεμικές ορέξεις και στην οικονομική εξαθλίωση που μας προσφέρει η ελληνική αστική τάξη, η ΕΕ και το ΝΑΤΟ, οι ίδιοι που μας προετοιμάζουν για να γίνουμε κρέας για τα κανόνια τους, για τα συμφέροντά τους.

Έχουμε ανάγκη και καθήκον να οικοδομήσουμε μία αυτοτελή διεθνιστική εργατική πολιτική, απαγκιστρωμένη από τα κελεύσματα των αστικών τάξεων, αλλά και από κάθε ιμπεριαλιστική δύναμη.

Έχουμε ανάγκη και καθήκον να οικοδομήσουμε ένα εγχώριο αντιπολεμικό-αντιμιλιταριστικό-αντιμπεριαλιστικό κίνημα που θα μπορέσει να αντιπαρατεθεί με την αστική εξουσία και τους ιμπεριαλιστές της “δικής” μας πλευράς. Να μπλοκάρει τη στρατιωτική αναβάθμιση της Ελλάδας και τη μετατροπή της σε απέραντη ΝΑΤΟϊκή βάση, να μπορέσει να αντισταθεί με επιτυχία απέναντι στην περαιτέρω φτωχοποίηση που μας επιφυλάσσει η συνέχιση και η επέκταση του ιμπεριαλιστικού πολέμου.

Έχουμε συμφέρον, ανάγκη και καθήκον να επιβάλουμε το μπλοκάρισμα της συμμετοχής της Ελλάδας στον πόλεμο στην Ουκρανία αλλά και σε κάθε άλλο σημείο που βρίσκονται σήμερα ελληνικές δυνάμεις (Σαχέλ, Βαλκάνια, Σαουδική Αραβία), το σπάσιμο της αντιδραστικής συμμαχίας με το Ισραήλ και την Αίγυπτο, το κλείσιμο των βάσεων και το διώξιμο των δυνάμεων των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ από τη χώρα. Την ακύρωση των πολεμικών συμφωνιών με Γαλλία (εξοπλιστικά προγράμματα, παρουσία στη «ζώνη Σαχέλ») και ΗΠΑ, τη ρήξη με το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, την αποδέσμευση κονδυλίων από τα εξοπλιστικά προγράμματα και τη διοχέτευση τους για την κάλυψη των κοινωνικών αναγκών.

Έχουμε συμφέρον, ανάγκη και καθήκον μαζί με τους λαούς της Τουρκίας, της Ρωσίας, της Ουκρανίας, των Βαλκανίων, της Μέσης Ανατολής και του κόσμου να παλέψουμε για την ειρηνική συνύπαρξη των λαών μέσα σε συνθήκες που δε θα υπάρχει εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Να σταματήσουμε τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους αλλά και την καπιταλιστική “ειρήνη” που τους γεννά, μετατρέποντάς τους σε επαναστάσεις που η εποχή μας, ήδη, κυοφορεί.

ΟΙ ΛΑΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ
ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΟ ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ