Έκτακτο κάλεσμα στην τούρκικη πρεσβεία, σήμερα 17/2, στις 5:00

Καμία δίωξη στους 3 Έλληνες συντρόφους που προσήχθησαν στην Τουρκία για την έμπρακτη διεθνιστική αλληλεγγύη τους.

Σήμερα το πρωί, η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της Τουρκίας προσήγαγε 3 Έλληνες, μέλη της εργατικής ομάδας «Τ-34», οι οποίοι ταξίδεψαν στη γειτονική χώρα για να συμβάλλουν έμπρακτα στη διάσωση και τον απεγκλωβισμό των θυμάτων του σεισμού.

Οι 3 σύντροφοι εξέφρασαν τη διεθνιστική τους αλληλεγγύη στον τούρκικο λαό, ο οποίος μετράει ήδη 40.000 νεκρούς, λόγω της δολοφονικής ανυπαρξίας αντισεισμικών μέτρων στα κτίρια που νομιμοποίησε το καθεστώς Ερντογάν δίνοντας «αμνηστία» στους μεγαλοεργολάβους.

Το φασιστικό καθεστώς Ερντογάν, ένα καθεστώς φίμωσης, διώξεων, φυλακίσεων και δολοφονιών των δημοκρατικών και αριστερών δυνάμεων στην Τουρκία, επιχειρώντας να αποποιηθεί των ευθυνών του για τους νεκρούς και να καταπνίξει τις αντιπολιτευτικές φωνές, επιτίθεται στις δομές λαϊκής αλληλοβοήθειας και διεθνιστικής αλληλεγγύης.

Γι’ αυτό και η διαταγή για την προσαγωγή των 3 συντρόφων, έρχεται μόλις 2 μέρες μετά την εισβολή της τουρκικής αστυνομίας στο «Κέντρο Αλληλεγγύης» που είχε στήσει το ΤΚΡ στην πόλη Οσμανίγιε θέλοντας να βοηθήσει τους σεισμοπαθείς, συλλαμβάνοντας 10 άτομα.

Η καταστολή δημοκρατικών, αριστερών και διεθνιστικών δυνάμεων αλληλεγγύης αποτελεί μήνυμα τρομοκράτησης του εξοργισμένου τούρκικου λαού που μετράει τους νεκρούς του στο βωμό του κέρδους , είναι μήνυμα συντριβής κάθε απόπειρας να μετατραπεί η λαϊκή οργή σε εξέγερση κατά του δολοφονικού καθεστώτος Ερντογάν.

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΜΑΣ
Η ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΔΕΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΕΙΤΑΙ
Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΛΑΟ

-Διαρκής Αγώνας για την ταξική απελευθέρωση-