Σε αγορά ισραηλινών πυραύλων «Spike NLOS» προχώρα το ελληνικό κράτος..

Στην αγορά 34 ισραηλινών πυραύλων «Spike NLOS» προχώρα το ελληνικό κράτος, αναδεικνύοντας την ολοένα και μεγαλύτερη εμβάθυνση των σχέσεων με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ.

Η αγορά των πυραύλων «SPIKE», το κόστος της οποίας θα φτάσει τα 335 εκατ. ευρώ, προσβλέπει στην στρατιωτικοποίηση του Έβρου και του Αιγαίου στο φόντο των ελληνοτουρκικών ανταγωνισμών με «φονικά όπλα» τελευταίας γενιάς.

Με δυνατότητα τηλεκατεύθυνσης και χτυπήματος υψηλής ακρίβειας από μεγάλη απόσταση (βεληνεκές 35 χλμ) ακόμα και τη νύχτα, οι πύραυλοι «SPIKE» θα μετατρέψουν τις φονικές μηχανές του ελληνικού στρατού σε ακόμα πιο «έξυπνες».

Οι πύραυλοι θα αναβαθμίσουν τα ελικόπτερα «AH-64 Apache», τα μαχητικά αεροσκάφη F-16, τους κανονιοφόρους κλάσης «Μαχητής» του πολεμικού ναυτικού και τα σκάφη Ανορθόδοξου Πολέμου «Mark V» της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών.

Η αγορά των πυραύλων αποτελεί τμήμα του «Προγράμματος Αμυντικής Συνεργασίας Ελλάδας-Ισραήλ» και της στρατηγικής συμμαχίας μεταξύ των 2 κρατών, η οποία εδραιώθηκε με ιδιαίτερη θέρμη από την τότε κυβερνώσα αριστερά του κεφαλαίου (ΣΥΡΙΖΑ) μέσω του αμερικανοκίνητου άξονα Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ-Αιγύπτου, και συνεχίζεται με αμείωτη ένταση και από την κυβέρνηση της ΝΔ, κάτι που επιβεβαίωσε στην πρόσφατη επίσκεψη του στο Ισραήλ ο ΥΠΕΞ Ν. Δένδιας, στο φόντο των ενεργειακών ανταγωνισμών στην Μεσόγειο.

Τέλος, τμήμα της «αμυντικής συνεργασίας» αποτελεί και το «Διεθνές Εκπαιδευτικό Κέντρο Πτήσεων» στην Καλαμάτα, έργο ύψους 1,3 δις ευρώ, το οποίο έχει ανατεθεί στην ισραηλινή «Elbit Systems» με στόχο την εκπαίδευση των «Ικάρων» και τη προμήθεια νέων εκπαιδευτικών αεροσκαφών, αλλά και ηλεκτρονικών συστημάτων πτήσης, προσομοιωτές, σταθμούς εκπαίδευσης εδάφους και σύστημα διοίκησης και ελέγχου.