Όλοι και όλες στις αντιπολεμικές/ αντιιμπεριαλιστικές διαδηλώσεις σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη

“Πρέπει λοιπόν να σας πω πως έχουμε μέσα μας τη δύναμη και την ικανότητα για να αντιπαλέψουμε τον ιμπεριαλισμό. Το μόνο που πρέπει να θυμάστε είναι πως όταν οι λαοί αντιστέκονται, ο ιμπεριαλισμός τρέμει”.

Τομά Σανκαρά

Όλοι και όλες στις αντιπολεμικές/ αντιιμπεριαλιστικές διαδηλώσεις σήμερα στην Αθήνα στις 19.00 στα Προπύλαια και στη Θεσσαλονίκη στις 19.00 στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Γιατί “έχουμε ανάγκη και καθήκον να οικοδομήσουμε μία αυτοτελή διεθνιστική εργατική πολιτική, απαγκιστρωμένη από τα κελεύσματα των αστικών τάξεων, αλλά και από κάθε ιμπεριαλιστική δύναμη.

Έχουμε ανάγκη και καθήκον να οικοδομήσουμε ένα εγχώριο αντιπολεμικό-αντιμιλιταριστικό-αντιμπεριαλιστικό κίνημα που θα μπορέσει να αντιπαρατεθεί με την αστική εξουσία και τους ιμπεριαλιστές της “δικής” μας πλευράς. Να μπλοκάρει τη στρατιωτική αναβάθμιση της Ελλάδας και τη μετατροπή της σε απέραντη ΝΑΤΟϊκή βάση, να μπορέσει να αντισταθεί με επιτυχία απέναντι στην περαιτέρω φτωχοποίηση που μας επιφυλάσσει η συνέχιση και η επέκταση του ιμπεριαλιστικού πολέμου.

Έχουμε συμφέρον, ανάγκη και καθήκον να επιβάλουμε το μπλοκάρισμα της συμμετοχής της Ελλάδας στον πόλεμο στην Ουκρανία αλλά και σε κάθε άλλο σημείο που βρίσκονται σήμερα ελληνικές δυνάμεις (Σαχέλ, Βαλκάνια, Σαουδική Αραβία), το σπάσιμο της αντιδραστικής συμμαχίας με το Ισραήλ και την Αίγυπτο, το κλείσιμο των βάσεων και το διώξιμο των δυνάμεων των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ από τη χώρα. Την ακύρωση των πολεμικών συμφωνιών με Γαλλία και ΗΠΑ, τη ρήξη με το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, την αποδέσμευση κονδυλίων από τα εξοπλιστικά προγράμματα και τη διοχέτευση τους για την κάλυψη των κοινωνικών αναγκών”.