Για τη σημερινή «αντιτρομοκρατική» επιδρομή του ισραηλινού στρατού στην πόλη Ναμπλούς της Δυτικής Όχθης

10 νεκρούς παλαιστίνιους και 72 τραυματίες άφησε πίσω της η σημερινή «αντιτρομοκρατική» επιδρομή του ισραηλινού στρατού στην πόλη Ναμπλούς της Δυτικής Όχθης.

Αυτή τη φορά, η επιδρομή αφορούσε την επιχείρηση σύλληψης μελών της οργάνωσης «Ισλαμική Τζιχάντ», σκοτώνοντας 2 διοικητές της οργάνωσης , με τους ισραηλινούς να προχωρούν σε αδιάκριτους πυροβολισμούς, δολοφονώντας τουλάχιστον τρεις πολίτες , ανάμεσά τους ένα 14χρονο αγόρι και έναν 72χρονο άνδρα.

Η σημερινή δολοφονική επιδρομή, έρχεται 2 μέρες μετά την ανακοίνωση για το θάνατο του 16χρονου παλαιστίνιου Μοχάμαντ Θιμπ Σάουα, ο οποίος είχε πυροβοληθεί πριν από δυο βδομάδες στο κεφάλι από ισραηλινούς και νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση.

Την ίδια στιγμή, με τους νεκρούς Παλαιστίνιους από τις αρχές του 2023 να ξεπερνάνε τους 50, ως αποτέλεσμα της κλιμάκωσης της ισραηλινής επιθετικότητας, οι ΗΠΑ χαρακτηρίζουν ως «ανώφελο» το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τον τερματισμό των επικοισμών, σαμποτάροντας οποιαδήποτε προσπάθεια να σταματήσει η σφαγή των παλαιστίνιων και η λεηλασία των εδαφών τους.