Ο λαός πεινάει και ξεσπιτώνεται ενώ αυτοί δίνουν περισσότερο από το 4% του ΑΕΠ στο ΝΑΤΟ και στον πόλεμο στην Ουκρανία

Πρώτη, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, αφήνοντας πίσω ακόμα και τις Η.Π.Α. ήρθε η Ελλάδα στη σχετική λίστα με το ποσοστό του ΑΕΠ που δαπανάται στις πολεμικές δαπάνες από τα κράτη-μέλη που συμμετέχουν στο ΝΑΤΟ το 2022.

Το ποσοστό της Ελλάδας άγγιξε το 3,76%, ενώ δαπανά το 7ο μεγαλύτερο ποσό εντός ΝΑΤΟ ανά κάτοικο όπου στη χώρα μας αντιστοιχούν 730 δολάρια (ΗΠΑ, 2.167 δολάρια, Βρετανία 1.056, Νορβηγία 1.242, Δανία 835, Γαλλία 734, Ολλανδία 820.).

Την ίδια στιγμή και σύμφωνα με δημοσίευμα της Telegraph η στρατιωτική και οικονομική δαπάνη της Ελλάδας προς στήριξη της Ουκρανίας αγγίζει το 0,4% του ΑΕΠ της με τα στοιχεία να αφορούν την περίοδο Φεβρουαρίου-Νοεμβρίου του 2022.

Όλα αυτά συμβαίνουν όταν, βάσει της ετήσιας έρευνας της ΓΣΕΒΕΕ, 1 στους 2 κατοίκους της χώρας βλέπει το μηνιαίο εισόδημά του να τελειώνει στις πρώτες 18 μέρες του μήνα, ενώ 8 στους 10 αδυνατούν να αποταμιεύσουν.

Οι δαπάνες για πολεμική προετοιμασία και καταστολή εμφανίζουν πορεία αντίθετη με τις αντίστοιχες για Υγεία, Παιδεία, Κοινωνική Πρόνοια. πάνε χέρι χέρι με τους μισθούς πείνας, τις καθημερινές – πλέον – εξώσεις, τις ιδιωτικοποίησεις.

Οι εικόνες από την Καστοριά, με πάνοπλους μπάτσους να χτυπούν και να συλλαμβάνουν ιδιοκτήτη μικρού ξενοδοχείου κατά τη διάρκεια έξωσης, οι σπασμένες πόρτες στα σπίτια δεκάδων λαϊκών οικογενειών, ο πολλαπλασιασμός των αστέγων και των υποσιτισμένων ανθρώπων της τάξης μας αποτελούν την νέα μισή καθημερινότητα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε.

Η άλλη μισή θα αποτελείται από τους ήχους των πολεμικών αεροπλάνων και των στρατιωτικών εμβατηρίων, από χακί και μπλε στολές να επιτηρούν τις γειτονιές μας, από αναμμένους φάρους και αποβάσεις πεζοναυτών με την αστερόεσσα.

ΝΑ ΜΗ ΣΦΙΞΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΤΟ ΖΩΝΑΡΙ

ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ

ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ

[modula id=”927″]